Social 29 Iulie 2008 15:51
Primele rachete antigrindina au fost lansate, sambata, in judetul Prahova, sistemul devenind astfel operational dupa aproape patru ani de cand a luat fiinta, transmite corespondentul NewsIn.

Seful Serviciului Antigrindina Prahova, Constantin Nicolescu, a anuntat ca punctele de lansare a rachetelor din judet au fost puse la incercare chiar a doua zi dupa ce pregatirile s-au incheiat.

"Imaginile radar primite de la Administratia Nationala de Meteorologie in timp real ne-au aratat faptul ca evoluau nuclee cu potential de formare a grindinei in doua dintre zonele aflate in raza de actiune a Unitatii (Valea Calugareasca si Boldesti Scaieni). Am actionat din aceste puncte si am lansat, in total, sapte rachete, iar pericolul a fost indepartat", a precizat Nicolescu.

El a adaugat ca in Prahova exista sase punte de lansare a rachetelor antigrindina, la Mehedinta, Tataru, Boldesti Scaieni, Valea Calugareasca, Tohani si Ceptura. "Trebuie spus ca Unitatea de Combatere a Caderilor de Grindina Prahova a luat fiinta in anul 2004", a tinut sa mai precizeze seful Serviciului Antigrindina din cadrul Directiei Agricole Prahova.

Rachetele care combat grindina din cele sase puncte de lansare protejeaza peste 80.000 de hectare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.