Social 29 Iulie 2008 03:17
Un roman condamnat la inchisoare pe viata in Statele Unite incearca de zece ani sa obtina transferul intr-o inchisoare din Romania, insa se loveste de impotrivirea autoritatilor americane, potrivit corespondentului Mediafax la New York.
Roberto Ciaprazi, in varsta de 41 de ani, se afla in prezent la inchisoarea Sing Sing din statul New York, condamnat pentru un caz de rapire, petrecut la inceputul anului 1991. El solicita, inca din 1998, transferul in Romania pentru executarea pedepsei, in virtutea Conventiei de la Strasbourg privind Transferul International al persoanelor condamnate.

Cererea sa a fost respinsa in mod repetat de Administratia Penitenciarelor din statul New York, pe motiv ca detinutii condamnati la sentinte pe viata nu sunt eligibili pentru transfer international, dar acest raspuns pare sa nu aiba sustinere juridica in Conventia de la Strasbourg si in niciun text de lege. Acesta a fost motivul pentru care refuzul transferului a fost contestat in instanta de roman, iar in luna aprilie, o Curte de Apel din New York i-a dat dreptate, hotarand ca gravitatea pedepsei nu poate fi un criteriu pentru determinarea eligibilitatii condamnatului strain la transfer international.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.