Social 25 Iulie 2008 04:48
Vicepresedintele Sindicatului Liber din Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR), Dinicu Braghina, a acuzat-o pe Maria Toghina, presedintele-director general al Radioului Public, de abuz in serviciu si de sfidare a legilor, pentru ca ar refuza sa organizeze un concurs.

Potrivit lui Dinicu Braghina, Maria Toghina refuza organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de redactor-sef adjunct la Studioul de Radio Cluj, transmite corespondentul Mediafax.

"Noi am atacat in instanta un ordin din mai 2006, prin care Rostas Istvan a fost numit, cu delegatie, in functia de redactor-sef adjunct la Studioul de Radio Cluj, pana la scoaterea la concurs a postului. Potrivit legii, ar fi trebuit organizat concurs in termen de maximum 120 de zile, dar nu s-a intamplat nimic", a spus Braghina.

In procesul deschis impotriva conducerii Radio Romania, reprezentata de Maria Toghina, sindicatul a cerut anularea ordinului de numire a lui Rostas si organizarea concursului.

El considera ca Maria Toghina are nevoie de Rostas Istvan in functie din considerente politice, pentru a primi sustinerea UDMR, anul viitor, pentru un post in Consiliul de Administratie al SRR.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.