Social 25 Iulie 2008 12:42
Muncitorii romani care intrasera in greva foamei din cauza ca nu isi primisera salariile timp de trei luni s-a incheiat miercuri, dupa sase zile, primaria din Puerto Real demarand procedurile pentru ca firma contractoare sa poata plati salariile, a declarat pentru NewsIn unul dintre protestatari.
"Am decis ieri (miercuri -n.r.), in jurul orei 16.00, sa ridicam greva", a afirmat Cristian Vidinac, patronul firmei de constructii Eurocom 2004 si sef al echipei de muncitori. Alaturi de el mai ramasase in greva si seful de santier. Initial intrasera in greva foamei 14 muncitori din Puerto Real.

"Primaria a demarat procedurile oficiale pentru a acorda licenta de vanzare firmei spaniole, dar ca orice formalitate dureaza 3-4 zile. Oficialii primariei ne-au rugat sa iesim insa din greva foamei chiar din momentul demararii procedurilor si de aceea am acceptat sa incetam protestul. Problema este asadar in principiu rezolvata", a spus romanul, care in urma cu o zi ameninta ca va continua greva in fata primariei daca autoritatile nu se implica in rezolvarea situatiei.

Cristian Vidinac a slabit in cele sase zile de protest aproape cinci kilograme, dar inca nu a fost la medic pentru a-si verifica starea de sanatate. "Deocamdata sunt acasa si ma odihnesc, si sper sa nu fie nevoie sa ma duc la doctor", a afirmat Vidinac.

Paisprezece muncitori intrasera la 18 iulie in greva foamei, fiind victimele unui conflict comercial intre doua societati - una apartinand lui Cristian Vidinac, iar cealalta apartinand a doi asociati spanioli, care datoreaza firmei romanesti peste 86.000 de euro. Societatea lui Vidinac trebuia sa incaseze banii pentru a-i plati pe muncitori si pentru a respecta angajamentul contractual de a construi un bloc de locuinte la Puerto Real, in provincia Cadiz.

Primaria din Puerto Real a putut interveni in rezolvarea crizei prin acordarea licentei de ocupare a primelor locuinte din blocul aflat in constructie - permitand, practic, ca firma spaniola sa inceapa sa vanda aparatamentele si sa obtina banii necesari pentru plata muncitorilor.

Autoritatile s-au artatat dispuse sa ofere aceasta licenta inca de la inceputul crizei, insa patronul spaniol refuzase in repetate randuri sa garanteze lucrarea cu suma de 86.000 de euro, o conditie impusa de municipalitate ca sa fie asigurata terminarea edificiului. Miercuri, patronul spaniol s-a delasat la Puerto Real si i-a inmanat lui Cristian Vidinac patru cecuri in valoare de 86.000 de euro, indeplinindu-si obligatiile necesare pentru obtinerea licentei de vanzare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.