Social 24 Iulie 2008 11:25
Echipele Directiei Apelor Dobrogea Litoral Constanta (DADL) au adunat peste 500 de tone de alge de pe plaje, dupa ce marea a fost agitata si a adus o cantitate tot mai mare de plante la tarm, transmite corespondentul NewsIn.

Purtatorul de cuvant al institutiei, Catalin Anton, a informat, miercuri, ca in urma intensificarii gradului de agitatie al marii in sudul litoralului, in toate golfurile au iesit la mal cantitati importante de alge. Muncitorii si utilajele au adunat, in noaptea de marti spre miercuri, aproximativ 515 tone de alge.

Numai in statiunea Mamaia, au fost colectate si transportate la gropile ecologice, 50 de tone de alge, iar din zona Eforie - Costinesti s-au strans 225 de tone de alge. In zona de sud Olimp - Vama Veche, DADL a strans de pe plaje cantitatea de 240 de tone de alge.

Reprezentantii institutiei precizeaza ca de la inceputul sezonului de pe plaje s-au colectat aproximativ 9.200 de tone de alge spre deosebire de anul 2006 cand a fost adunata o cantitate de 23.500 tone de alge, iar in 2007, 40.000 de tone de alge. Fenomenul de inflorire algala este cauzat de temperaturile ridicate din ultima perioada.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.