Social 23 Iulie 2008 13:06
Procurorii DNA au instituit masura sechestrului pe averile tuturor invinuitilor din dosarul in care mai muti politisti din Arges sunt acuzati ca emiteau pemise de conducere in schimbul unor sume de bani, au declarat, marti, pentru NewsIn, surse judiciare

Avocatul incinuitului Contantin Tinca, Alexandru Chiciu, a confirmat, pentru NewsIn, ca, cel putin in cazul clientului sau, a fost intituita masura sechestrului.

Potrivit surselor NewsIn, procurorii au pus sechestru pe toate bunurile personale ale invinuitilor.
21 de persoane - printre care multi politisti - sunt anchetate in cazul permiselor de la Evidenta Populatiei Arges de DNA, ofiterii DGA punand la dispozitia procurorilor probe care atesta ca politistii eliberau permise contra unor sume de bani.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au emis, pe 21 iunie, mandate de arestare preventiva pe numele a trei persoane, doi subofiteri si al unui instructor auto, toti trei acuzati de procurorii DNA ca fac parte din reteaua din Arges, care elibera, ilegal, permise auto diferitor persoane, care nici macar nu sustineau examen.

Printre alte 17 persoane arestate preventiv de Curtea de Apel Bucuresti pe 15 iunie in acest caz, se afla si un preot, Laurentiu Floroiu, comisarul sef al Serviciului Permise si Inmatriculari Auto Arges, Codrut Gheorghe Vlasceanu, adjunctul acestuia, Vasile Voinea si seful Scolii de soferi Comes din Pitesti, Constantin Tinca.

Trei dintre persoanele arestate in scandalul permiselor auto de la Arges au recunoscut, in fata procurorilor anticoruptie, faptele comise, au declarat surse judiciare pentru NewsIn.

Potrivit acelorasi surse, ar fi vorba de preotul Laurentiu Floroiu, Eduard Constantin Dumitrescu, sef al Politiei comunei Bascov, si directorul Scolii de soferi Comes din Pitesti, Constantin Tinca.

"Au fost adusi sa li se prezinte probele, printre care si inregistrarile ambientale. Dupa ce au vazut care sunt probele procurorilor, cei trei si-au recunoscut faptele", au afirmat sursele citate.

Potrivit motivarii deciziei Curtii de Apel Bucuresti, care a emis, in 15 iunie, mandate de arestare preventiva pentru 17 persoane in acest dosar, cei acuzati de DNA facilitau, in schimbul unor sume de bani, schimbarea domiciliului pe raza judetului Arges si obtinerea permisului de conducere.

Astfel, Eduard Constantin Dumitrescu, sef al Politiei comunei Bascov, din judetul Arges, ar fi dat in mod repetat, unui politist sub acoperire, suma de 3.250 de euro si 4.750 de lei, pentru ca acesta sa ajute 32 de persoane sa-si schimbe domicilul pe raza judetului Arges, unde urma sa sustina examen pentru obtinerea permisului auto, se arata in motivare. De asemenea, Dumitrescu ar mai primit, in aprilie 2008, 12.900 de euro de la diverse persoane, printre care si un investigator sub acoperire, pentru a facilita obtinerea frauduloasa a permisului de conducere. Magistratii mai arata ca Eduard Constantin Dumitrescu a pretins de la un alt investigator 4.500 de euro, pentru a-i procura documente false care sa ateste ca investigatorul a facut scoala de soferi la S.C. Crimar Auto Company S.R.L.

Magistratii au mai retinut ca un alt membru al retelei, preotul Laurentiu Floroiu, a pretins, in perioada martie - aprilie 2008, 12.500 de euro de la mai multe persoane, pentru a le ajuta sa obtina in mod fraudulos permisul de conducere.

Potrivit judecatorilor, Izabel Constantin Tudoroiu, singurul inculpat care si-a recunoscut fapta in fata instantei, a completat si a semnat in fals actele necesare schimbarii domiciliului pe numele unuia din investigatorii sub acoperire, sustinand ca banii primiti in schimb, 100 de lei, ii va da agentului de politie Ion Ionascu (n.r. unul din cei care au primit mandat pentru 29 de zile in noaptea de 14 iunie), care va urgenta formalitatile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.