Social 18 Iulie 2008 18:43
Unul dintre invinuitii din dosarul "Permiselor de la Arges" a declarat, joi, in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie ca la "serviciile" gruparii de la Pitesti ar fi apelat si magistrati, care le-ar fi cerut sa intervina pentru diferiti apropiati, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

"Doamna presedinta, in legatura cu acuzatiile care ni se duc, urmeaza sa vedem daca vor putea fi dovedite. Insa, ce ne facem cu situatiile in care au apelat la noi colegi de-ai dumneavoastra, oameni din DGA, pentru a-i ajuta cu diferite cunostinte? Si i-am ajutat fara bani", i s-ar fi adresat comisarul Vasile Voinea, unul dintre invinuitii dosarul Permiselor de la Arges, presedintelui completului de judecata de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, au afirmat aceleasi surse judiciare.

Voinea a mai acuzat, in sedinta de judecata, ca cel care ar fi trebuit tras la raspundere in cazul de fata ar fi adjunctul lui Gheorghe Vlasceanu, care, in prezent, este liber.

Pe de alta parte, Domnica Antoniuc, avocatul sefului Serviciul Permise Auto Arges, Gheorghe Vlasceanu, a declarat, pentru NewsIn, ca mandatele de autorizare a interceptarilor telefonice si ambientale ar fi fost date cu incalcarea competentei materiale in cauza.

"A fost dat mandat de tribunal care a fost prelungit succesiv in conditiile in care competenta in prima instanta apartine Curtii de Apel Bucuresti", a spus Antoniuc.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, joi, recursurile formulate de cei 20 de membri ai retelei de la Serviciul Permise Auto Arges impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti de prelungire a mandatelor de arestare cu inca 29 de zile.

Reamintim ca 21 de persoane - printre care multi politisti - sunt anchetate in cazul permiselor de la Evidenta Populatiei Arges de procurorii DNA, dupa ce ofiterii DGA au reusit sa stranga probe care atesta ca acestia eliberau permise contra unor sume de bani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.