Social 17 Iulie 2008 02:49
Pentru o zi petrecuta la mare in plin sezon, o persoana trebuie sa scoata din buzunar cel putin 500 lei, adica exact salariul minim pe economie.
Cazarea reprezinta o componenta importanta din aceasta suma. Tarifele au fost majorate cu 20% incepand cu data de 15 iulie. Ca urmare, o camera la un hotel de doua stele costa intre 230 si 250 lei. Pentru o noapte petrecuta la un hotel de trei stele, turistul trebuie sa mai adauge 100 lei. Daca in statiunile de pe litoralul bulgaresc patru persoane pot lua masa la restaurant cu aproximativ 60 lei, in Constanta acesti bani nu ar ajunge nici pentru doua persoane.

Preturile la mancare in Mamaia variaza in functie de zona. Cea mai ieftina masa poate fi luata in Satul de Vacanta, unde mititeii sunt 5 lei si frigaruile 3,5 lei. In functie de pretentiile turistului, o masa poate costa 30 lei si poate ajunge pana la 70 lei pentru acelasi meniu. La cantina o ciorba costa 4,5 lei, in timp ce la un restaurant din centrul statiunii Mamaia costa 10 lei. Daca la autoservire platim 20 lei pentru o coasta de porc, friptura pentru felul doi ajunge pana la 39 lei portia la restaurant.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.