Social 17 Iulie 2008 17:30
Parchetul General a inceput urmarirea penala impotriva unor resposabili din ANSVSA, dupa ce a descoperit ca substanta Virocid, folosita pentru dezinfectia din perioada gripei, avea o concentratie de sase ori mai mica decat cea recomandata, informeaza NewsIn.

Astfel, directorul adjunct al Institutului pentru Controlul Produselor Biologice si Medicamentelor de Uz Veterinar, doctor Ileana Musan, directorul in cadrul Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, doctor Maria Magdalena Andresescu, si Traian Enache, consilier in cadrul ANSVSA, sunt acuzati de neglijenta in serviciu.

Alexandru Francisc Korponay, administratorul firmei Maravet care a castigat licitatiile din 14 judete, a fost pus sub invinuire pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, potrivit procurorilor.

Toti cei patru invinuiti s-au prezentat la Parchetul General, unde au luat cunostinta de invinuirile care le sunt aduse.

Potrivit Realitatea TV, in momentul in care era gestionata criza gripei aviare, in anul 2006, presa semnalase faptul ca in loc de dezinfectat era folosita apa. Ministrul Agriculturii,


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.