Cinci persoane au primit mandate de retinere pentru 24 de ore, iar alte 10 sunt audiate. Tinerii sunt suspectati ca ar fi organizat licitatii false pe Internet si ca ar fi facut cumparaturi cu carduri false.

Printre casele unde au avut loc descinderi se numara si locuinta din Capitala a deputatului PD-L de Neamt, Dumitru Puzdrea. Deputatul inchiriase apartamentul unuia dintre suspectii de crime informatice.

Modul de operare al hackerilor era simplu. Intrau pe un cont fals de pe E-Bay, licitau un produs fictiv si copiau pagina unei firme prin care garantau tranzactia. Banii ii ridicau din strainatate si intotdeauna schimbau serverul la care se conectau dupa fiecare tranzactie pentru a fi mai greu de depistat, arata Realitatea.

In urma perchezitiilor efectuate la 26 de invinuiti, sustine Parchetul General, au fost identificate bunuri ce au legatura cu obiectul cauzei, precum: laptop-uri, unitati PC si harddisk-uri, telefoane mobile, memory stick-uri, modemuri, cartele sim, receivere, swich-uri, sume de bani in lei, euro, lire sterline, USD

In prezent, Romania se afla printre primele state la fraude pe internet.