Social 14 Iulie 2008 05:03
Parintii acuza ca incurcatura s-a produs pentru ca medicii sa-si acopere greselile
„In prima zi, i-am promis ca-i dam oricat, numai sa se nasca copilul bine. Doctorul Placinta n-a zis nimic, nici da, nici ba. Apoi i-am bagat direct plicul in buzunar. Erau 200 de euro. A doua zi, dupa ce am nascut copilul mort, doctorul mi-a dat banii inapoi”, povesteste Corina Nastasa, din Movilita-Vrancea. Acum doua saptamani, ea i-a reclamat pe doctorii Spitalului Judetean de Urgenta Vrancea ca la nastere i-au inlocuit fetita cu un baiat mort. Pe biletul de iesire din spital scria clar „fetita”, dar imediat doctorii s-au sucit si au trecut in hartii „baiat”.

Banii de spaga, sotii Nastasa i-au strans cu mari sacrificii, dramuindu-i la sange - asta era „garantia” ca doctorii se vor ingriji ca bebelusul lor sa se nasca cu bine. Familia traieste mai mult din alocatia celuilalt copil, un baiat de patru ani. Corina este casnica, iar barbatul ei mai praseste cu ziua prin sat, dar asta numai in zilele norocoase. Ultimii bani i-au cheltuit cu pregatirile pentru inmormantarea fatului mort la nastere.

Pe masa din sufragerie tin un sicriu in miniatura, iar pe pat, hainutele fatului mort, ca sa aiba ce da de pomana. A cazut cerul pe ei cand au aflat din ziare ca trebuie sa mai plateasca inca 2.100 de lei (testul ADN al copilului mort), daca reclamatia se dovedeste neintemeiata. Banii astia de abia daca ii strang in jumate de an.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.