Cadrele medicale din domeniu refuza sa efectueze intreruperi de sarcina in aceasta saptamna invocand ca este pacat.
Un exemplu in acest sens sunt medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, unde doctorii din cadrul Sectiei de Obstetrica-Ginecologie nu vor sa efectueze nici o intrerupere de sarcina la cerere. De mai multi ani, ginecologi vasluieni recurg la aceasta masura in Saptamana Patimilor, intrucat considera ca este un mare pacat. Cu toate acestea, avortul continua a se mentina la cote ridicate in Romania, desi Ministerul Sanatatii deruleaza programe cu privire la planificarea familiala.

Potrivit statisticilor Directiei de Sanatate Publica Vaslui, in primul trimestru al anului in curs, la nivelul judetului s-au inregistrat 863 de intreruperi de sarcina la cerere, dintre care 529 au fost efectuate in spitale si 334 in cabinetele particulare. Altfel spus, in judetul Vaslui, zilnic, zece femei merg la medic pentru a solicita intreruperea sarcinii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.