Reporterul ziarului "The New York Times" l-a rugat pe Jonny Bowden - autorul celebrei carti "Cele mai sanatoase 150 de alimente de pe glob" - sa prezinte o lista actualizata a mancarurilor favorite care sunt usor de gasit in supermarketuri. Iata lista doctorului Jonny Bowden si cateva informatii despre compozitia si
proprietatile acestor alimente: 1) SFECLA ROSIE - este o leguma foarte bagata in acid folic si pigmenti rosii naturali, cunoscuti ca adversari redutabili in lupta cu cancerul. De regula, se consuma in stare cruda (salate) sau fiarta (in amestec cu hreanul). Originara din zona mediteraneana, sfecla rosie ("Beta vulgaris"), are un nivel caloric de 40 kcal/100g.

Este usor digerabila si are un continut bogat in vitaminele A, B, C si PP, potasiu, fier, calciu, proteine, hidrati de carbon, zaharuri, glutamina. Este deosebit de eficienta in viroze, hipertensiune, anemii, imunitate scazuta, nevroze, demineralizare, tuberculoza, cancer, regland si functiile hepatice.