Social 8 Iulie 2008 04:05
In vizorul anchetatorilor sunt presedintele, vicepresedintele si secretara unui centru de examinare

Bacalaureatul de anul acesta a fost unul controversat. Dovada o constituie numarul mare de contestatii depuse ulterior de catre elevii nemultumiti de rezultatul obtinut. In judetul Maramures, a fost initiata chiar o ancheta privind posibila fraudare a examenului de bacalaureat.

"Procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Anticoruptie Cluj au initiat o ancheta privind posibila savarsire a unor fapte de coruptie care ar putea avea ca efect fraudarea examenului de bacalaureat la o unitate de invatamant din municipiul Sighetu Marmatiei, judetul Maramures.", a adus la cunostiinta DNA Cluj, citat de Rompres.

Motivul pentru care s-a demarat aceasta ancheta il constituie faptul ca presedintele, vicepresedintele unei comisii de bacalaureat si secretara aceluiasi centru de examinare, de la Grupul Scolar pentru Industrie Mica si Servicii din Sighetu-Marmatiei, au primit mita de peste un miliard de lei vechi. Directorul liceului, Vasile Mich, a confirmat faptul ca mai multe persoane au stat de vorba , sambata , cu procurorii DNA. Potrivit NewsIn, conducerea scolii pastreaza tacerea, sustinand ca nu au primit inca informatii oficiale.
"Eu nu stiu prea multe despre acest caz , pentru ca am plecat la Borsa, la examenul de bacalaureat. Nu am fost informat oficial. Stiu ca unii profesori au discutat cu procurorii DNA Cluj , insa cred ca n-au fost colegi de-ai mei.", a afirmat Vasile Mich. Ancheta a debutat cu perchezitionarea locuintelor celor implicati.

  • Click aici pentru a vedea lista rezultatelor la examenul de Bacalaureat 2008 pe tara
  • Click aici pentru a vedea lista rezultatelor la examenul de Bacalaureat 2008 pe judet

Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.