Social 5 Iulie 2008 01:59
Tarile Uniunii Europene au probleme cu elevii imigrantilor, ale caror rezultate scolare trag in jos calitatea invatamantului. Consiliul Europei pregateste o Carte Verde a educatiei

Consiliul Europei doreste sa ii integreze pe imigranti in sistemul educational, mai ales ca numarul elevilor nascuti in alte tari creste de la an la an. Astfel, CE a adoptat o Carte Verde a educatiei legata de provocarile pe care le implica imigratia si fluxurile de mobilitate din interiorul Uniunii Europene. In unele tari, precum Irlanda, Italia si Spania, procentul elevilor straini s-a multiplicat de trei-patru ori din 2000 pana astazi. Dar sunt zone, ca in Madrid, in care copiii straini sunt de zece ori mai multi.

Studiile internationale arata ca notele elevilor straini sunt mult mai mici decat ale bastinasilor.

Chiar mai ingrijorator, in unele tari, elevii din a doua generatie de familii migrante au performante scolare mai slabe decat cei din prima generatie. Aceasta indica faptul ca fractura sociala se poate adanci in timp.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.