Social 28 Iunie 2008 02:39
Juristii care au facut parte din comisia speciala a Ministerului Sanatatii au recomandat clarificarea reglementarilor privind avortul in situatiile exceptionale, precum cea a Florinei

Hotararea familiei a fortat autoritatile sa lase libertatea de optiune in cazul victimelor incestului si ale violului.
Cei de la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DASPC) Neamt au chemat- o ieri la o sedinta de consiliere pe Florina V., fetita in varsta de 11 ani din comuna Piatra Soimului, care a ramas insarcinata dupa ce a fost violata, in urma cu patru luni, de unchiul ei. Familia Florinei era in febra pregatirilor pentru calatoria in Marea Britanie, unde, saptamana viitoare, urmeaza sa aiba loc intreruperea de sarcina.
Totusi, ei au lasat deoparte treburile si au mers la Piatra-Neamt, impreuna cu primarul comunei, Nicolae Nicorescu, cel care le comunicase invitatia celor de la Protectia Copilului. „Ne-am dus, ce era sa facem? Ne-am gandit ca poate o fi nevoie de ceva acte pentru plecare, dar n-a fost asa“, ne-a spus Florin V., tatal fetitei.

„Am considerat ca este necesar sa vina la Piatra-Neamt. Consilierea face parte dintr-o serie intreaga de actiuni pe care institutia le face pentru ca fetita si familia sa treaca peste trauma suferita. Nu este nici prima, nici ultima“, ne-a declarat Dan Marian Lospa, directorul DASPC Neamt. In cadrul sedintei de consiliere, ne-a spus directorul, s-au apelat la diverse tactici psihologice, plecandu-se de la jocuri sau desene pe hartie, dupa care s-a trecut la intrebari pentru a se evalua starea fetitei. Concluzia: din punct de vedere psihic, Florina suporta bine situatia.

Pusi sa semneze ca refuza avortul in Romania
Aceasta nu a fost singura intalnire a familiei Florinei cu reprezentantii DASPC. Ieri dupa-masa, la poarta casei din comuna Piatra Soimului au batut alti reprezentanti ai Directiei. Venisera sa transmita oficial decizia comisiei de la Bucuresti care a ajuns la concluzia ca interventia chirurgicala de intrerupere de sarcina se poate efectua si in tara.

Tatal fetei, Florin V., a multumit pentru instiintare, dar a ramas ferm pe pozitie: sotia si fiica sa vor pleca la Londra pentru interventia chirurgicala. A si semnat un document in care a mentionat ca nu doreste ca intreruperea de sarcina sa fie efectuata in tara. „Au fost zile de zbucium cum nimeni nu-si poate da seama. Poate doar cineva in situatia noastra. Este bine ca s-a ajuns la o decizie favorabila, dar noi nu mai dam inapoi. Nu mai dorim sa fie situatii ca ale noastre, dar poate ca decizia ministerului o sa foloseasca altor pa- rinti care nu stiu incotro s-o apuce la necaz“, a spus Lacramioara V., mama Florinei.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.