Social 21 Iunie 2008 04:10
Copiii cu deficit de atentie vor putea fi vindecati de calculator cu ajutorul “Psihoterapiei prin Realitate Virtuala”, platforma dezvoltata de Catedra de Psihologie Clinica si Psihoterapie a Universitatii Babes-Bolyai
Echipamentul, expus pana duminica la Sala Palatului in cadrul Salonului International de Psihologie, consta intr-un laptop, o pereche de ochelari de simulare a realitatii virtuale si un soft istet, care ii face pe scolarii cu probleme sa plonjeze intr-o sala de clasa 3D, exact in timpul unei ore de curs. Copilul se aseaza in banca (oricare, la alegere) si trebuie sa fie atent la tabla, pe care apar si dispar grupuri de litere. De fiecare data cand se repeta o secventa de idiograme dinainte stabilita (de exemplu literele “AG”), elevul trebuie sa apese o anumita tasta. Exercitiul pare simplu, dar concentreaza-te la tabla daca poti, atunci cand frumoasa profesoara se tot plimba prin fata clasei, turuindu-i gura numai lectii. Plus ca ceilalti elevi sunt tare nabadaiosi: ba arunca cu ghemotoace sau avioane de hartie, ba fosnesc prin banci. Dupa sase minute testul e gata si, pe baza numarului de raspunsuri ratate, psihologul iti spune cat de grav e deficitul de atentie al copilului tau. In maxim un an de zile, cercetatorii de la Cluj vor sa dezvolte si o tehnica de tratament virtuala, ca un fel de joc, in care, dupa mai multe sedinte terapeutice, copilul sa devina capabil sa se concentreze la lectia predata de profesoara la tabla fara sa se lase distras de stimuli exteriori.

Spiridusul oamenilor dereglati

“Spridusul” este un dispozitiv din plastic de marimea unei cutii de chibrituri, ce are aplicat pe el un abtibild cu imaginea unui ingeras. “Spiridusul” emite unde electromagnetice de frecvente foarte joase, asemanatoare cu cele emise de creier in timpul somnului profund, sau de yoghini atunci cand mediteaza. A fost inventat de fizicianul Musat Alexandru, intr-un context delicat: “Un coleg de serviciu cu diabet a facut infectie la degetul mare de la piciorul stang. Puroia atat de tare, incat medicii au vrut sa i-l amputeze. Colegul s-a speriat si a dat fuga la un bioenergetician, care in cateva sedinte i-a stabilizat imunitatea, dupa care l-a lasat balta.

Noi, colegii de serviciu, fizicieni fiind, am mesterit un dispozitiv care sa emita unde de o frecventa asemanatoare cu cele ale bioenergeticianului respectiv”. Asa s-a nascut “Spridusul”, sau “ELF” (extremely low frequency), folosit deja de 15.000 de romani obositi, sau cu metabolismul dereglat. Ca sa-si faca efectul, Spiridusul trebuie aplicat zilnic timp de patru luni pe an cate 15 minute la cap si alte 20-25 de minute pe abdomen. Astfel, pancreasul, ficatul, stomacul si creierul vor incepe sa functioneze ca unse din nou. La menopauza va creste inclusiv cantitatea de calciu absorbita de oase, deoarece undele electromagnetice dau o stare de liniste, reducandu-se activitatea neuronala, care e o mare consumatoare de calciu din oase, conform spuselor fizicianului Alexandru Musat.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.