Social 17 Iunie 2008 02:46
O persoana din Uniunea Europeana (UE) moare la fiecare trei minute, iar jumatate dintre decese sunt cauzate de boli profesionale sau accidente la locul de munca, arata datele Eurostat date publicitatii luni. Datele au fost calculate pe baza numarului deceselor anuale cauzate de accidente de munca (5.720) si numarul lucratorilor care mor in fiecare an in UE din cauza unor boli profesionale (159.500)
Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate in Munca (EU-OSHA) a lansat campania "Locuri de munca sanatoase. Bine pentru tine. Bine pentru afacere". Campania isi propune sa informeze la nivel european despre evaluarea riscurilor, vizand, in special, sectoarele de mare risc precum constructiile, serviciile de sanatate si agricultura, si necesitatile intreprinderilor mici si mijlocii. Aceasta se va desfasura pe o perioada de doi ani (2008-2009). Conform legislatiei comunitare, toti angajatorii din UE sunt obligati sa faca evaluari ale riscurilor. Acestea ii ajuta pe angajatori sa inteleaga masurile pe care trebuie sa le ia pentru a imbunatati sanatatea si securitatea la locul de munca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.