Social 7 Iunie 2008 15:53
Volumul “Cei calzi si cei reci”, semnat de Dan Stanca, care reprezinta o incercare de a trata in planul fictiunii cazul Tanacu, va fi lansat sambata la standul editurii Cartea Romaneasca, la BookFest, informeaza NewsIn.

La lansarea care va avea loc la editura Cartea Romaneasca, de la ora 17.00, vor prezenta volumul Radu Voinescu si Daniel Cristea-Enache. In cartea lui Dan Stanca este amintita inclusiv vizita lui Pascal Bruckner in Romania pentru a se documenta despre cazul Tanacu.

"Exista, intr-adevar, un filon al prozei ruse (Dostoievski in primul rand) si al realismului magic sud-american in proza lui Dan Stanca. Insa prozatorul cu care are cele mai multe in comun ramane fara doar si poate Mircea Eliade”, noteaza criticul Paul Cernat in prezentarea cartii.

"Dan Stanca se misca prin teritoriile bizarului, supranaturalului, fantasticului cu lejeritatea cu care oamenii obisnuiti se plimba pe trotuarul din fata blocului. Pentru el, nimic nu e prea mult, nici o intamplare nu pare atat de ciudata incat sa fie lasata deoparte", noteaza la randul sau criticul Daniel Cristea-Enache.

Dan Stanca a publicat 15 romane, fiind socotit un reprezentant de seama al prozei cu substrat metafizic.
A primit de doua ori Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania, pentru romanele “Apocalips amanat” (1998) si “Drumul spre piatra” (2003). A fost nominalizat tot de doua ori la aceeasi distinctie pentru romanele “Domnul clipei” si “Mut”, in 2001, respectiv 2006. In 1999 Fundatia Flacara i-a decernat lui Dan Stanca premiul pentru proza. Anul trecut, romanul “Noaptea lui Iuda” a fost nominalizat de revista “Romania litearara” pentru cea mai buna carte a anului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.