Social 30 Mai 2008 23:48
Autoritatea Nationala pentru Tineret, in subordinea careia se afla administrarea taberelor scolare, inchide ochii in fata cazarilor ilicite facute in cursul acestei luni, desi oficial au fost inregistrate numeroase sesizari in acest sens.
Reteaua taberelor scolare reprezinta pentru directorii autoritatilor judetene si personalul angajat din aceste locatii venituri ilicite impresionante. Pe timpul vacantei de vara, adica pe perioada de trei luni, astfel de lucruri este mai greu de infaptuit, deoarece grupurile organizate de elevi sunt inscrise direct la contabilitatea autoritatii teritoriale a taberelor, iar banii sunt virati, de regula, direct in cont. Taberele si-au deschis portile inca din luna aprilie, motivand oficial ca trebuie sa se faca curatenie si unele retusuri inainte de deschiderea sezonului. In fond, ele au functionat normal, incepand cu mica vacanta prilejuita de zilele libere de 1 Mai, si au cazat grupuri intregi de adolscenti si adulti, fara ca in registrele contabile sa se inregistreze vreo prezenta sau, doar, sa se elibereze doua-trei facturi, cand in aceeasi perioada au fost cazate peste 200 de persoane. Aceasta situatie s-a petrecut la tabara scolara de la Sulina, judetul Tulcea, una dintre cele mai dotate si mai cautate locatii de agrement pentru elevi si studenti.

Desi atat autoritatile locale si cele centrale au fost sesizate in repetate randuri, nimeni nu a luat nici o masura. „Am transmis la DJT Tulcea un referat prin care sesizam ca in data de 23.03.2008 am constatat ca in tabara erau cazate patru persoane, fara stirea mea, si asupra carora personalul muncitor angajat al taberei a refuzat sa-mi dea orice relatie, aceste persoane nefiind luate in evidenta conform legislatiei privind regimul frontierelor Romaniei si neexistand nici o comunicare scrisa din partea forului tutelar”, se precizeaza in sesizarea transmisa directorului general al Autoritatii Nationale a Taberelor Bucuresti de catre administratorul locatiei de la Sulina, Traian Chirilov. Mai mult, „in cele patru zile libere de 1 Mai, personalul angajat a cazat 200 de turisti, tabara avand o capacitate de 250 de locuri, a caror prezenta nu se regaseste in actele contabile de la Tulcea. Fara sa-mi spuna cui au predat banii, turistii in cauza mi-au marturisit ca nu au primit chitante si ca au platit pentru o noapte, la o camera cu jacuzzi, 100 de lei, iar pentru o camera normala cate 500 de lei patul”, ne-a declarat administratorul Chirilov.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.