Social 30 Mai 2008 18:10
Primele semne de violenta in familie apar, in randul bucurestenilor, dupa cinci ani de la casatorie, potrivit studiului efectuat in cadrul unui proiect al ministerul Educatiei si al Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici" (INML) din Capitala.

Studiul mai arata ca bucurestenii intre 27 si 40 de ani sunt mai expusi violentei in familie decat alte categorii de varsta.

"Vatamarea corporala se manifesta in aproximativ 70 la suta dintre cazuri la nivelul capului si al fetei. In aproape 60 la suta dintre cazuri sunt agresate membrele victimei", precizeaza directorul proiectului, conf. univ. dr. George Cristian Curca.Victimele abuzului fizic sunt, in majoritate, persoane care au cel mult studii medii.

In ajutorul victimelor violentei domestice, INML a creat o unitate de asistenta psihologica si sociologica gratuita, ale carui costuri sunt suportate de Agentia Nationala pentru Protectia Familiei.Studiul din cadrul proiectului ministerului Educatiei si INML a fost realizat in Capitala, pe un esantion de 555 de persoane, in intervalul august 2007 - martie 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.