Social 30 Mai 2008 11:37
Circulatia garniturilor de metrou s-a desfasurat pe un singur fir intre statiile Piata Victoriei si Pipera, aproape o ora. Calatorii au asteptat cateva minute in tunel pana cand trenul a fost tractat in statia Aviatorilor.

In acest timp, Metrorex a pus la dispozitia calatorilor un tren care face naveta intre statia Aviatorilor si Pipera.

"Metroul a ramas fara curent si nu se mai poate alimenta. Garnitura nu s-a oprit in statie, ci in drum spre Aviatorilor, i s-a dat tren de ajutor care se va cupla cu cel care are defectiunea pentru a fi scos de pe linie", a declarat Mariana Petre, director comunicare Metrorex.

In luna martie, un vagon al unei garnituri s-a defectat. Mai exact, sistemul de franare s-a stricat, iar franele au ramas blocate. Incidentul s-a petrecut in jurul orei 7:30, intre statiile Semanatoarea si Crangasi. Trenul a mers pana la statia Crangasi, unde toti pasagerii au fost evacuati. Garnitura a fost retrasa din circulatie la statia Gara de Nord. Reprezentantii Metrorex au spus ca un fum gros s-a degajat dupa defectarea sistemului de franare, dar ca nu a fost vorba de un incendiu.

Si anul trecut un metrou a ramas blocat pe 19 iulie timp de o ora si jumatate intr-un tunel din apropierea statiei Mihai Bravu din Capitala. Calatorii au tras o spaima teribila pentru ca nimeni nu le-a spus ce se intampla si ce au de facut. Ei povestesc ca in vagoane aerul a devenit irespirabil si, din aceasta cauza unei tinere i s-a facut rau. In cele din urma oamenii au fortat usile si au reusit sa o strecoare pe fata prin spatiul dintre tren si peretele tunelului. Garniturile aflate in trafic au fost deviate pe o alta linie iar, in final, metroul blocat a facut cale intoarsa si a lasat calatorii in statia Dristor.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.