Social 27 Mai 2008 16:10
Lectorii romani care predau limba si cultura romana in universitatile din strainatate vor primi, de la bugetul de stat, intre 1.000 si 2.000 de euro brut, in functie de tara unde lucreaza, anunta ministerului Educatiei, potrivit NewsIn.

Cel mai bine vor castiga lectorii care predau in tarile dezvoltate din Uniunea Europeana, cei care predau in tarile nordice, precum si cei din Canada, Mexic, Argentina, Brazilia, Australia, Africa de Sud, Israel si Japonia.

Cadrele didactice care fac parte din lectoratele din Europa centrala si de est, in tari ca Polonia, Cehia, Serbia, Ungaria, Bulgaria sau Turcia, dar si cei din Rusia, China si Egipt vor primi 1.500 euro lunar, iar profesorii care predau in India, Iordania, Kazahstan, Macedonia, Muntenegru si Ucraina vor fi remunerati cu 1.000 de euro pe luna.

Pana in 2011, statul roman intentioneaza sa infiinteze inca 34 de lectorate in intrega lume, dintre care sapte numai in Germania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.