Social 23 Mai 2008 18:00
Clubul Roman de Presa (CRP) a anuntat nominalizarile la 11 dintre cele 19 categorii ale editiei din 2008 a premiilor, dupa ce a primit spre jurizare peste 350 de materiale de presa, depuse de 190 de autori, potrivit unui comunicat din partea CRP, citat de NewsIn.

La categoria Stire de agentie, au fost nominalizati trei reporteri de la Mediafax, Thomas Dinca, Liviu Iancu si Alexandru Purcarus. Din presa scrisa, au mai fost nominalizati Dorin Oancea ("Business Magazin"), Cornel Mihai Ungureanu ("Gazeta de Sud"), Razvan Vintilescu ("Cotidianul") - in categoria Editorial, Tiberiu Lovin ("Romania libera"), Mihai Munteanu si Calin Cosmaciuc ("Evenimentul zilei"), Silvia Vrinceanu ("Ziarul de Vrancea") - in categoria Ancheta si Dana Balan ("Opinia", Iasi), Alina Badalan ("Gandul"), Dorin Chiotea ("Evenimentul zilei"), pentru Reportaj.

Ion Barbu, de la "Ziua" a fost nominalizat in categoria Caricatura de presa, alaturi de C. Patrascan ("Adevarul", "Saptamana Financiara"), Uriasu' - Gheorghita Ghinea ("Cultura", "Balcanii si Europa"), in timp ce la premiul pentru fotografie, concureaza Mihai Barbu (Reuters), Bogdan Cristel (Reuters), Bogdan Iurascu ("Jurnalul National").

Pentru radio, in categoria Emisiune de stiri, au fost nominalizati Sorin Croitorescu (Radio Romania Actualitati), Iorgu Ianusi (Europa FM), Georgiana Nemtuc si Eduard Gaftoi (Info Pro), la Reportaj, concureaza Catalin Lenta (BBC Romania), Simona Serbanescu (Radio Romania Actualitati) si Teodora Tompea (Radio Nord Est), iar in categoria Talk-show radio, au fost nominalizati Dragos Ghitulete (RFI Romania), Alex. Savitescu (Radio Nord Est), Ema Stere si Attila Vizauer (Radio Romania Cultural).

Premiile CRP pentru domeniul televiziunii au, la aceasta editie, o categorie mai putin, cea a talk-show-ului TV. In schimb, in categoria Reporataj-ancheta TV, s-au facut trei nominalizari: George Colgiu (Antena 3), Alexandru Dima si Mihai Dina (Pro TV), Cristina Madgearu (TVR 1), iar in categoria Emisiune de stiri TV, una singura - Crina Nedelcu-Druica si echipa (Pro TV).

Castigatorii editiei 2008 vor fi aflati in cadrul Galei Premiilor CRP, in seara de 27 mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.