Social 23 Mai 2008 14:11
Asociatia "Provita pentru nascuti si nenascuti" a cerut instantei sa anuleze autorizatia emisa de Primaria Capitalei pentru organizarea marsului homosexualilor, programat sambata, in Capitala, informeaza NewsIn.

Cauza se va judeca in regim de urgenta, vineri, la sectia a IX-a, Contencios Administrativ, a Tribunalului Municipiului Bucuresti, se precizeaza intr-un comunicat de presa remis agentiei NewsIn de asociatia neguvernamentala.

Asociatia isi motiveaza cererea adresata instantei prin "necesitatea protejarii minorilor de efectele propagandei homosexuale".

"Din experienta anilor trecuti, organizatia noastra considera ca parada homosexualilor are caracter obscen si provocator si ca scopul acesteia nu este cel declarat, <<promovarea tolerantei si diversitatii>>, ci propaganda in favoarea relatiilor sexuale intre persoane de acelasi sex", spune presedintele asociatiei "Provita pentru nascuti si nenascuti", Bogdan Stanciu.

In acest an, evenimentul Gay Fest, organizat pentru promovarea tolerantei si diversitatii, se va incheia sambata, 24 mai, cu un mars intitulat „Aceleasi drepturi!”. Marsul, programat in intervalul 17.00-19.00, va avea ca punctul de plecare intersectia bd. Decebal - str. Nerva Traian si se va desfasura pe traseul Bd. Decebal - Piata Unirii - Piata Constitutiei - bd. Libertatii - parcul Izvor.

In replica la manifestarile din cadrul GayFest 2008, asociatia "Noua Dreapta" va organiza, tot sambata, un mars pentru promovarea normalitatii, peste o mie de politisti si jandarmi fiind mobilizati pentru prevenirea eventualelor incidente. Potrivit Jandarmeriei, marsul este programat sa se desfasoare intre orele 11.30-13.15 si va avea urmatorul traseu: intre orele 11.30 - 12.00 va avea loc adunarea participantilor in Piata George Enescu, iar intre orele 12.00 - 13.15 va fi programat marsul pe traseul: Piata George Enescu - Calea Victoriei - Piata Natiunile Unite - B-dul Natiunile Unite - B-dul Libertatii - Piata Constitutiei - Piata Unirii - Mitropolia Romana, unde se va stationa pana la orele 13.15.

In 2007, marsul din cadrul Gay Fest s-a soldat cu incidente in urma carora cinci dintre cele peste o suta de persoane retinute de Politie s-au ales cu dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri, iar alte 50 de persoane au fost amendate. La marsul de anul trecut au participat aproximativ 500 de persoane, sase dintre acestea reclamand ca au fost agresate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.