Social 22 Mai 2008 10:23
Ofiterii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog Pitesti au reusit sa prindao grupare de falsificatori de acte de identitate, care au prejudiciat mai multi cetateni romani cu peste un milion si jumatate de euro, informeaza NewsIn.

Cei sapte suspecti, printre care si o femeie, falsificau documente de identitate si procuri notariale cu ajutorul carora au obtinut date privind detinatori legali de actiuni, apartinind unor importante societati emitente din Romania. Cu ajutorul respectivelor date, membrii gruparii actionau pentru vinderea actiunilor la bursa de valori si, pentru a putea ridica banii, au deschis conturi in unitati bancare in mai multe judete din tara.

Ultimii pagubiti sunt doi frati stabiliti in Canada, care au fost prejudiciati de un milion de euro. Cei sapte tineri acuzati sunt din Bucuresti, iar ofiterii din Pitesti ii urmareau de foarte mult timp, pentru ca mai comisesera infractiuni si in judetul Arges.

Tinerii fac parte dintr-o intreaga retea formata din aproximativ 20 de persoane din Bucuresti si Bolintin Vale.

Suspectii au fost retinuti in cartierul Militari din Bucuresti si aveau asupra lor doua miliarde de lei vechi.

Membrii grupului infractional sunt acuzati de inselaciuni cu consecinte deosebit de grave, tranzactii cu documente false pe piata de capital, spalare de bani, fals si uz de fals in inscrisuri oficiale in scopuri de a obtine importante sume de bani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.