Social 14 Mai 2008 02:50
Senatorii au adoptat, marti, o propunere legislativa a PD-L ce prevede ca Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta - 112 - sa fie finantat din bugetul Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), institutie care va prelua de la Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) si patrimoniul sistemului. Initiativa prevede finantarea din bugetul STS a cheltuielilor pentru administrarea, operarea, intretinerea si dezvoltarea sistemului 112, precum si pentru personalul aferent.
Finantarea ar urma sa fie facuta incepand cu 1 iunie, se mai arata in document.

Guvernul nu a sustinut propunerea, deoarece sistemul 112 se afla in proprietatea ANRCTI, iar formularea initiatorului este confuza pentru ca nu specifica daca se doreste schimbarea proprietarului sau doar a administratorului. Astfel, Executivul motiveaza ca inititiva nu se justifica daca se doreste schimbarea administratorului, atata timp cat STS este autoritatea care exercita dreptul de administrare a sistemului. In momentul de fata sistemul unic este finantat in baza unei Hotarari de Guvern, prin care este asigurata, anual, o suma fixa in euro. La sfarsitul lunii aprilie, Guvernul a aprobat suplimentarea cu 11 milioane de lei a bugetului Sistemului National Unic Pentru Apeluri de Urgenta (SNUAU) pe anul 2008.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.