Seful Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Constanta, subcomisar Aurelian Pavel a declarat, vineri, ca, impreuna cu ofiterii de la Crima Organizata din Tulcea si procurorii DIICOT, a fost efectuata o perchezitie la domiciliul americanului Hayes Kenneth Eugene Jr., de 40 de ani. La resedinta acestuia din Constanta, au gasit aproximativ un kilogram de DMT (dimethyltytamine), drog de mare risc, 50 de grame de hasis, 20 de grame de cannabis si sase ghivece in care era cultivat cannabis, plus mai multe pliculete cu seminte de canabis.

Subcomisarul Pavel a mai declarat ca, in urma cercetarilor, s-a stabilit ca barbatul este cunoscut de autoritatile antidrog americane si pentru posesie in vederea vanzarii de cocaina in California.
Politistii spun ca DMT este un drog nou introdus in Romania care, amestecat cu medicamente antidepresive, poate provoca moartea. Stupefiantul este in categoria drogurilor din clasa A in tari precum SUA, Franta, Marea Britanie si Noua Zeelanda.

Pe numele cetateanului american a fost emis mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile.
Reprezentantii BCCOA Constanta precizeaza ca barbatul face parte dintr-o retea de traficanti de droguri din mediul universitar constantean. Alti trei membrii ai retelei, studenti la Universitatea Ovidius, un roman si doi cetateni americani de origine indiana, au fost depistati, pe 19 aprilie, cu mai multe timbre LSD si hasis.
Pe timpul cercetarilor, pe numele a doi dintre ei au sosit prin posta, din Canada, pachete care contineau aproape 50 de grame de MDMA. Cei trei s-au ales cu dosar penal pentru trafic de droguri, introducere in tara de droguri si detinere ilicita de droguri pentru consum propriu. Doi dintre tineri sunt cercetati in libertate si au interdictia de a parasi tara.