Primarul Constantei, Radu Mazare, a acuzat administratorul plajelor ca nu a demolat toate constructiile abuzive de pe plaja. In replica, Gheorghe Babu, directorul Directiei Apelor Dobrogea-Litoral, spune ca, in conformitate cu Legea nr. 50/2001, primaria putea participa la demolari deoarece are competenta sa desfiinteze constructiile.

In ultimii ani, pe tot sectorul de litoral au aparut beach baruri, terase, discoteci si spatii de joaca ilegale. Autoritatile au inchis ochii si s-au contrazis in declaratii privind legalitatea lor. In urma cu doi ani, pe plaja din Mamaia a functionat un intreg sezon estival un patinoar in suprafata de 600 mp.

2006 a fost anul de gratie al betoanelor. Majoritatea constructiilor s-au realizat in baza Legii nr. 274/2006, care prevede exceptia obtinerii autorizatiei de construire pentru constructiile si dotarile de plaja.
Cu promisiunea administratorului plajei ca va demola toate aceste constructii, consilierii locali au aprobat in acest an Planul de Urbanism Zonal pentru Constanta si Mamaia.

In luna martie, Apele Romane a inceput demolarea lor. Pe intregul litoral au fost identificate peste 20 de astfel de constructii. Cea mai afectata plaja este, de departe, Mamaia, unde inspectorii Apelor Romane au identificat 13 constructii de acest gen. “Cand am cerut demolarea lor, au aparut contestatiile, pentru ca ele s-au construit in 2006, cand legea le permitea. Am trimis inspectorii de plaja sa le intocmeasca procese-verbale de contraventie”, ne spune Gheorghe Babu.