Social 7 Mai 2008 01:14
Reprezentantii mai multor ONG-uri care lupta pentru drepturile animalelor au manifestat astazi in fata sediului Camerei Deputatilor pentru urgentarea aprobarii unui proiect de lege referitor la animalele fara stapan. Initiativa legislativa, denumita „Legea Marinescu II“, a fost adoptata de Senat in luna ianuarie si asteapta de patru luni votul deputatilor.
Actul normativ prevede, in special, capturarea tuturor animalelor fara stapan de pe domeniul public, strangerea lor in adaposturi special construite, vaccinarea, castrarea si inregistrarea acestora. Potrivit proiectului, consiliile locale au obligatia de a înfiinta servicii publice pentru gestionarea animalelor fara detinator. Adaposturile vor fi construite din fonduri proprii sau atrase, in termen de 60 de zile de la data intrarii în vigoare a legii.

De asemenea, proiectul prevede infiintarea unui Registru national de identificare si înregistrare a câinilor si pisicilor, cu sau fara detinator, în cadrul Colegiului Medicilor Veterinari din România. Legea ii va obliga pe proprietari sa identifice prin microcipare si sa înregistreze animalele detinute, prin intermediul medicilor veterinari. Totodata, acestia vor fi constransi sa anunte instrainarea, pierderea sau decesul animalului, in termen de maximum 10 zile de la producerea evenimentului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.