Guvernul si autoritatile locale ar putea fi obligate sa construieasca, in perioada 2008-2010, camine studentesti pentru a rezolva problema cazarii, potrivit unui proiect de lege adoptat tacit de Senat si apartinand unor parlamentari PRM, anunta NewsIn.

Potrivit actului normativ, la cererea universitatilor de stat sau private, consiliile locale vor fi obligate sa concesioneze terenuri in vederea construirii de camine studentesti, pe durata a 49 de ani. Pretul de concesionare a terenului va fi intre 2 si 10 euro pe metru patrat, valoarea terenului fiind stabilita de Consiliul local. Fondurile necesare pentru lucrarile de investitii se asigura pentru universitatile de stat de catre Ministerul Educatiei, iar pentru cele private din fonduri proprii, credite sau donatii. Standardul pentru caminele studentesti trebuie sa fie acelasi cu al unui hotel de trei stele. Asigurarea utilitatilor necesare terenurilor pentru caminele studentesti se realizeaza din bugetul local.

Construirea si darea in folosinta a caminelor studentesti se realizeaza in perioada 2008-2010. In cazul in care unul sau mai multe camine nu sunt puse in functiune pana la 31 decembrie 2010, valoarea lucrarilor de viabilizare a terenului se suporta de catre universitate, se mai arata in proiectul de lege. Prevederile legii se aplica numai pentru perioada 2008-2010.

Proiectul apartine senatorilor PRM Aurel Ardelean, Gheorghe Funar si Verginia Vedinas. Proiectul a intrat in adoptare tacita saptamana trecuta, iar decizia finala in aceasta speta va fi luata la Camera Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.