Zeci de politisti botosaneni si-au cumparat locuintele de serviciu la preturi sfidatoare pentru piata imobiliara.

Politistii botosaneni si-au cumparat locuintele de serviciu cu 20.000 de euro.
Profitand de o lege din 2004 prin care institutiile publice din sistemul de aparare si ordine publica pot vinde personalului propriu unele locuinte de serviciu pe care le au in administrare, 41 de cadre ale Inspectoratului Judetean de Politiei (IPJ) au devenit astfel proprietare de imobile.

Pretul maxim platit pentru o astfel de locuinta este de nici mai mult, nici mai putin de 81.940 de lei, adica ceva mai mult de 20.000 de euro. Aceasta in conditiile in care la Botosani o garsoniera intr-o zona de mijloc a municipiului Botosani se vinde cu un pret mediu de 100.000 de lei.

Reprezentantii IPJ Botosani sustin ca in stabilirea preturilor de vanzare-cumparare s-a tinut cont de prevederile amintitei legi, care a suferit modificari in 2006. „Toate locuintele de serviciu detinute de Inspectorat au fost evaluate prin intermediul evaluatorilor autorizati. In vederea selectarii evaluatorului autorizat a avut loc o procedura de achizitie, fiind vorba de o suma de bani care trebuia achitata ca pret al evaluarii. Este vorba despre o societate autorizata care a facut evaluarea si a stabilit pretul efectiv pentru fiecare imobil in parte“, a declarat subcomisarul Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

Aceasta a mai spus ca pretul stabilit de evaluator nu este necesar sa reflecte evolutia pietei imobiliare intrucat este vorba despre locuinte cu regim special care sunt evaluate conform anumitor legi. Totodata, reprezentantul IPJ a mai explicat preturile mici prin faptul ca unele tranzactii au avut loc cu mai multi ani in urma. Cert este insa ca vanzari-cumparari s-au perfectat inclusiv in 2006 si ca pretul maxim platit este cel mentionat mai sus.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.