Un caine vagabond din Nicaragua, care a fost numit Natividad, a fost legat de peretele unei galerii de arta si se banuieste ca a fost lasat sa moara. Povestea l-a facut celebru pe nefericitul patruped, doua milioane de oameni semnand deja o petitie in care se condamna modul in care a fost tratat.
Desi mai multe asociatii care lupta pentru drepturile animalelor au investigat acest caz, nimeni nu poate sti cu siguranta daca animalul este viu sau mort. Intre timp, Guillermo „Habacuc” Vargas, care era necunoscut in afara Nicaraguei, a devenit unul dintre artistii despre care se vorbeste cel mai mult in ultima vreme.
Expozitia a avut loc in luna octombrie a anului trecut la o galerie din Manwhichagua. Nu se poate sti exact cat timp a fost catelul acolo sau ce s-a intamplat cu el dupa incheierea evenimentului. Vargas a refuzat sa faca declaratii referitoare la starea de sanatate a catelului, acest lucru alimentand si mai mult speculatiile conform carora totul a fost doar o manevra de presa, arata Antena 3.

Daca la inceput a spus ca Natividad a fost legat de un perete pentru a se urmari reactia oamenilor la vederea bietului animal, dupa ce incidentul a devenit cunoscut in toata lumea, Vargas a sustinut ca a vrut sa scoata in evidenta chinurile prin care trec in fiecare an miile de caini vagabonzi din America Centrala.

La inceput s-a spus ca Natividad a fost legat de un perete pentru a se urmari reactia oamenilor la vederea bietului animal. Ulterior, dupa ce incidentul a facut inconjurul lumii, Vargas a sustinut ca a vrut sa scoata in evidenta chinurile prin care trec in fiecare zi miile de caini vagabonzi din America Centrala. Exista totusi informatii potrivit carora Guillermo Vargas Habacuc a luat catelul, l-a legat de un perete in incinta galeriei de arta si l-a lasat sa moara de foame si de sete. Din pacate, in tot acest timp, vizitatorii galeriei nu au facut nimic pentru bietul animal.

Dupa presiunile tot mai mari facute de asociatiile care lupta pentru drepturile animalelor, presedintele galeriei, Juanita Bermudez, a declarat: "In afara de trei ore, timpul in care a fost deschisa expozitia, cainele nu a fost legat. El a fost hranit in mod regulat chiar de Vargas". La randul sau, potrivit Ziua, un reprezentant al Asociatiei Mondiale pentru Protectia Animalelor a spus ca "toate incercarile de a discuta despre cele intamplate cu Vargas sau cu unul dintre reprezentantii lui au fost intampinate de tacere".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.