Romania este singurul stat din Europa Centrala si de Sud-Est care foloseste softul ce ajuta la prinderea infractorilor online.

Aplicatia Child Exploitation Tracking System V 2.0 (CETS), pe care Romania a primit-o cu titlu gratuit de la Microsoft, este operationala oficial de ieri si va ajuta fortele de politie din tarile unde este deja folosita sa colaboreze pentru rezolvarea cazurilor de exploatare online a copiilor.

Softul, care a fost dezvoltat de Royal Canadian Mounted Police si Microsoft, permite politistilor sa comunice intre ei in timp real, indiferent de tara sau orasul in care se afla, potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Liviu Malureanu, purtatorul de cuvant al IGPR, a declarat ca, pana acum, Romania a pus la comun 12 cazuri de exploatare online a copiilor, cazuri care se judeca acum in penal, si este singurul stat participant din Europa Centrala si de Sud-Est.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.