Presedintele Traian Basescu vrea ca banii alocati de la buget Educatiei sa fie folositi pentru scoli, si nu pentru „dublarea“ salariilor profesorilor.

Seful statului a avertizat ieri la conferinta „Cea mai mare lectie din lume“, desfasurata la Liceul „Spiru Haret“ din Bucuresti, ca alocarea de fonduri bugetare marite pentru domeniul educatiei s-a facut in primul rand pentru a le asigura copiilor conditii de educatie imbunatatite.

Traian Basescu a remarcat ironic faptul ca bugetul alocat Educatiei „s-a dublat fata de anul 2004“, dar s-a ales sa fie majorate salariile cadrelor didactice, in loc ca banii sa fie folositi „pentru modernizarea scolilor“.
Presedintele a spus ca, oricare ar fi ministrul Educatiei, acesta trebuie, „cu mana forte“, sa dirijeze banii in egala masura catre mediul rural si cel urban, dar si catre profesori si copii.

El a constatat ca se inregistreaza „o mare discrepanta“ de sanse intre romani, nu intre romani si romi sau romani si maghiari, ci intre cetatenii romani din mediul rural si cel urban, in privinta accesului la educatie.

Apeland la ultimele date statistice, seful statului a mentionat ca in universitati patrund doar 2,5% tineri din mediul rural, si acestia fiind probabil din acele familii care „au reusit sa-si tina copilul la fratele sau la unchiul din mediul urban“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.