Elevii constanteni de la Colegiul National “Mircea cel Batran” au castigat marele premiu la un concurs organizat de NASA, la care au participat tineri din 11 tari si 10 state din SUA, si la care Romania a mai primit alte 13 premii si mentiuni, transmite corespodnentul NewsIn.

Marele premiu NASA a fost castigat de echipa alcatuita din Alexandru Babeanu, Adela Capilnasiu, Claudiu Cherciu, Sevda Memet, Iren Resit si Daiana Toporau cu proiectul de cercetare “Dacia’s”, sub coordonarea profesorului Ion Bararu de la Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta.

Premii intai au fost acordate mai multor echipe, printre care si elevilor de la Liceul Ovidius din Constanta, care au mai primit si alte premii doi si trei, dar si mentiuni care au ajuns si la alte echipe de elevi de la Colegiul National “Mircea cel Batran”. Juriul a fost alcatuit din mai multi cercetatori de la NASA.

Elevii au avut ca tema proiectarea unei statii spatiale circumterestre cu un anumit numar de locuitori care pot convietui pe aceasta statie. Castigatorii primesc ca premiu o vizita la NASA, pentru care insa trebuie sa isi asigure din fonduri proprii calatoria pana in Statele Unite.

La competitia organizata de NASA, “Space Settlement Design Contest” au participat 156 de echipe formate din 840 de elevi si studenti sub coordonarea a 74 de profesori. La concurs, s-au inscris cu proiecte elevi din Bulgaria, Canada, China, India Iran, Japonia, Pakistan, Romania, Singapore, Slovenia, Uruguay, dar si din statele California, Florida, Georgia, Kentucky, Maryland, Missouri, New Jersey, New York, Dakota de Nord si Utah.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.