Autorul: "Premiantul" George Movileanu, un licean de 20 de ani, cunoscut si ca "Violatorul din lift" fusese prins la inceputul acestei saptamani in timp ce urmarea o eleva care intrase in scara blocului in care locuia.

Mai mult el, este suspectat si de o alta talharie a carei victima este o adolescenta galateanca de 17 ani. George Moldoveanu a fost prins luni dupa-amaiaza. Asa cum a precizat, marti, ZIUA Online, sarcina politistilor a fost destul de dificila deoarece individul nu figura in baza de date a Politiei cu vre-o fapta reprobabila. Mai mult, acesta este elev in clasa a XII - a la un liceu din municipiu. Desi a ramas repetent doi ani la rand, elevul devenise premiant. Ba, mai mult, sustin apropiatii sai, citati de ProTV, era chiar seful clasei si membru in Consiliul elevilor.

Printre indiciile de baza pe care le-au avut anchetatorii au fost: autorul actiona numai in ziua de luni, in lift si dupa ora 17.00. "Ca mod de operare, acesta actiona in ziua de luni, la interval de circa patru saptamani, dupa-amiaza intre 17.15-17.30, si urmarea minorele care locuiau in blocuri prevăzute cu ascensor", se arata intr-un comunicat al Politiei. El urmarea fetitele care ieseau de la scoala si intrau in blocuri cu lift si cu interfon la intrare. "Astepta victimele in fata intrarii in bloc, si, imediat dupa ce acestea intrau, se strecura dupa ele pana sa se inchida usa. Apoi, intra cu ele in lift, bloca ascensorul intre etaje, le ameninta cu un cutit, le talharea si le obliga sa faca sex cu el", a declarat pentru ZIUA Online purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Braila, subinspectorul Jenel Sogor. Din luna ianuarie si pana sa fie prins, patru fete din Braila cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani au cazut victime agresorului.

Sarcina politistilor a fost ingreunata si de faptul ca parintii primei victime, violata si talharita pe 21 ianuarie, au semnalat fapta abia dupa doua saptamani. Ulterior, "premiantul" George a mai talharit si supus la perversiuni sexuale alte doua fete pe 18 februarie si pe 17 martie.