Sambata, 19 aprilie, va debuta cea de-a doua editie a campaniei nationale de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), informeaza site-ul green-report.ro.
Denumita si "marea debarasare", actiunea urmareste stimularea procesului de colectare de la populatie si oferirea unui exemplu pozitiv pentru organizarea unor campanii similare si in mediul rural. Fiecare cetatean care are echipamente electrice si electronice nefunctionale, indiferent de dimensiuni, si doreste sa le elimine din casa, va trebui sa le depuna in fata blocului in data de 19 aprilie, de preferat pana in ora 12, potrivit autoritatilor.

In aceasta campanie vor participa primariile oraselor cu peste 20.000 de locuitori si din cele sase sectoare ale municipiului Bucuresti. Firmele de salubritate, orgaizatiile colective ECOTIC, RoRec, RECOLAMP, ENVIRON, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) si, nu in ultimul rand, cetatenii. Dupa colectare, deseurile vor fi transportate la centrele de reciclare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.