O fetita in varsta de 7 ani, din Vulcan, a ajuns la spital dupa ce a fost muscata de fata de un caine comunitar in zona Parcului Central din Petrosani.

Incidentul s-a petrecut, luni seara, in apropierea unui restaurant, iar localnicii spun ca animalul care a atacat-o pe fetita se afla deseori in acea zona, fiind hranit de oamenii din cartier, scrie Gandul.

Fetita se afla impreuna cu alte doua prietene, mai mari decat ea, insa a fost salvata de un tanar care trecea prin zona. "Cei doi caini de la restaurantul lui Bobarca au atacat trei fete, care treceau prin zona. Cele doua mai mari au fugit, iar unul dintre caini a muscat-o de fata pe cea mica. Am sarit in ajutorul ei si, cand am vazut ca ii curge sange pe fata, am sunat la salvare", povesteste martorul incidentului.

Dr. Catalin Popa, seful SMURD Valea Jiului, a declarat ca victima a fost internata cu plaga muscata in zona arcado-sprancenara, fiind transferata pentru investigatii si vaccinare la Spitalul Municipal Vulcan, unde exista o Sectie de Boli Infectioase. „Fetita a ajuns la noi, la urgenta, cu o plaga muscata in zona arcadei, chiar deasupra ochiului. Era in stare de soc si plangea. I-am acordat primele ingrijiri si acum este in afara oricarui pericol, dar va ramane o vreme sub soc“, declara pentru Evenimentul Zilei, dr. Catalin Popa.

Politistii din Petrosani au declansat o ancheta in acest caz. "Ne-am autosesizat, pentru ca parintii fetei nu au facut plangere, dar cei care vor fi gasiti vinovati risca sa fie acuzati de vatamare corporala din culpa", a spus comandantul Politiei Municipiului Petrosani, Florin Nicolae.

Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, a precizat ca "exista legi care interzic acum euthanasierea cainilor comunitari. Voi declansa o ancheta si cine se face vinovat va fi sanctionat, pentru ca exista foarte multi oameni care ii aduna pe langa blocuri sau chiar pe langa restaurante, cum au fost acestia, si, sub pretextul ca ii adopta, ii hranesc si ii lasa liberi", citeaza Romania Libera.

Precedente
Incidentul are loc la cateva zile de la moartea unei fetite din Constanta, care a fost sfasiata de caini. Ea plecase la joaca pe un teren viran din apropierea locuintei. Medicii legisti au stabilit ca Veronica Tiganus, in varsta de 6 ani, a murit din cauza ranilor suferite dupa ce a fost atacata de o haita de caini fara stapan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.