SFIDATOR ? Pe 24.800 de metri p?trati din zona verde va fi turnat ciment.

O alta bucata din Padurea Baneasa va fi defrisata pentru a lasa loc unui ansamblu de locuinte si birouri. Si de data asta s-a facut un studiu de impact, s-a apelat chiar la denumirea clasica a zonei verzi - Trupul de padure Baneasa-Socola -, dar concluzia a fost una in ton cu vremurile: "fondul forestier este degradat in declin biologic". Realitatea este cu totul alta, zona verde fiind plina de copaci sanatosi. Afaceristii se angajeaza, in bascalie sa planteze copaci pe Centura Verde a Capitalei, proiect ce a murit demult.

Numarul proiectelor imobiliare programate in Padurea Baneasa creste pe zi ce trece. O alta portiune din zona verde, de data asta pe Soseaua Bucuresti - Ploiesti nr. 97 A, urmeaza a fi defrisata pentru a lasa loc, evident, unui alt minicartier rezidential cu locuinte si birouri de afaceri. Suprafata pe care a fost facut Planul Urbanistic Zonal (PUZ), aprobat inclusiv de arhitectul-sef al Capitalei, Adrian Bold, este de 97.357 de metri patrati.

Din studiul de impact facut de SC DD Design Studio SRL reies concluzii uluitoare, asemanatoare cu cele ale studiului facute de firma KVB Economic SRL, condusa de fostul ministru al Mediului, Sulfina Barbu, si fostul sef al Garzii de Mediu, Silvian Ionescu, tot in Padurea Baneasa. Astfel, in raport a fost subliniat ca fondul forestier este degradat, aflandu-se in declin biologic si solicitandu-se eliminarea disfunctionalitatilor generate de aceasta situatie.

"Practic se cere distrugerea tuturor copacilor. Revoltator este faptul ca in studiul de impact afaceristii se angajeaza sa planteze in compensatoriu copaci in viitoarea Centura Verde a Capitalei, proiect ce demult a fost abandonat de autoritatile locale. Bucuresti - Ploiesti nr. 97 A este o zona de protectie, incadrata in V5, constructiile fiind interzise pe astfel de spatii", ne-a declarat Nicolae Radulescu-Dobrogea, presedintele Eco-Civica.