Echipaje de la Serviciul de Ambulanta Constanta si personal medical dotat cu echipamente speciale au simulat, azi, la intrarea in Portul Constanta, o situatie de contaminare biologica, transmite corespondentul NewsIn.

Seful Autoritatii Judetene de Sanatate Publica Constanta, dr. Marius Enescu, a declarat, azi, ca desi pregatirile se afla la inceput, este necesara antrenarea personalului medical pentru o eventuala situatie de risc biologic major. El a precizat ca riscurile aparitiei unor boli hemoragice cum ar fi ebola, malaria sau febra galbena sunt mai mari in Constanta decat in alte zone din tara avand, in vedere existenta portului.

Dr. Marius Enescu a mai spus ca medicii care au intervenit au fost dotati corespunzator pentru astfel de situatii cu risc de contaminare, fiind singura autoritate sanitara din tara care dispune de astfel de echipamente speciale.

Simularea s-a desfasurata la un local de alimentatie publica de la intrarea in port unde un client a prezentat simptomele unei boli cu risc de contaminare. Zona a fost izolata si s-a instituit carantina, iar pacientul a fost preluat si transportat cu ambulanta la Spitalul de Boli Contagioase unde a fost internat intr-un salon special amenajat pentru astfel de situatii, care sunt pregatite inclusiv pentru izolarea unor eventuali pacienti cu gripa aviara.

Alti specialisti au prelevat probe din incinta. Enescu a mai spus ca in astfel de situatii este importanta interventia pentru izolarea persoanelor, intrucat simptomatologia poate aparea la cateva zile de la contactarea bolii. Cel mai mare risc de imbolnavire il prezinta marinari veniti din tari cu astfel de boli care pot ajunge in tara intr-o perioada cand afectiunea aceasta nu este evidenta, dar care se poate declansa pe teritoriul romanesc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.