Social 5 Aprilie 2008 17:26
Razvan Martin, coordonator de programe la Agentia de Monitorizare a Presei, a fost acuzat in mai multe materiale ce au aparut in presa ca l-ar fi agresat pe 2 aprilie pe directorul fabricii Flaros din Timpuri Noi, de unde au fost ridicati anarhistii anti- NATO. Acesta a sustinut astazi, la ora 11.00 la sediul Agentiei de Monitorizare a Presei o conferinta de presa pentru a clarifica situatia creata.
Razvan Martin a declarat insa ca nu il cunoaste personal pe directorul fabricii Flaros, George Cristea, ca nu l-a intalnit niciodata pe acesta, nu l-a lovit pe acesta si nici pe altcineva si ca nu a ajuns in zona fabricii pana pe 2 aprilie la orele 14.30. De asemenea, Martin a aratat ca nici pe 2, nici pe 3 aprilie nu a fost audiat de politie.

Ziaristii prezenti la conferinta au confirmat ca persoana care a informat presa in legatura cu faptul ca Razvan Martin ar fi fost cel care l-a agresat pe directorul Flaros este Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei.

In urma confruntarii pe care Martin a avut-o cu Christian Ciocan, al doilea a afirmat ca la acel moment nu este acuzat oficial de nimic si ca nu exista nicio plangere la adresa sa, dar ca nu se poate pronunta pana cand nu sunt finalizate cercetarile.

Coordonatorul de programe al AMP a afirmat ca Martin a devenit tinta unor tentative de discreditare deoarece, in calitatea sa de angajat al unei organizatii de drepturile omului, a expus aceste abuzurile fortelor de ordine in presa si i-a sprijinit pe tinerii din hala de la Timpuri Noi prin mobilizarea unor avocati.

Acesta isi rezerva drepturile de a-l da in judecata pe Christian Ciocan pentru aceste afirmatii calomnioase la adresa sa si se va plange si Consiliului National al Audiovizualui si Comisiei de Etica din TVR in legatura cu stirea aparuta ieri seara in buletinul de la orele 19.00 al televiziunii publice, in care se afirma ca el ar fi cel care l-a lovit pe directorul Flaros. De asemenea, ziarul Cotidianul a publicat aceeasi informatie in editia de azi, stire care desi a citat (trunchiat) punctul de vedere al lui Martin, a continut mai multe informatii neadevarate.

Agentia de Monitorizare a Presei cere Politiei sa clarifice urgent, in mod public, situatia existentei sau inexistentei unui dosar pe numele lui Razvan Martin si cere demisia domnului Ciocan, pentru faptul ca lanseaza in presa informatii pe care nu le poate sustine in mod oficial si care sunt de natura sa aduca grave atingeri dreptului la imagine a unor pesoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.