"Din punct de vedere medical, Patriarhul se simte foarte bine. Am facut ieri primele manevre de recuperare si Prefericitul si-a exprimat dorinta de a continua recuperarea in spital, cel putin pana saptamana viitoare, sub supravegherea medicilor", a precizat Ioan Sarbu.

Patriarhul Daniel a fost operat duminica dupa-amiaza, dupa ce si-a fracurat glezna stanga in timp ce urca treptele de la intrarea in Palatul Patriarhal, resedinta sa oficiala. Interventia chirurgicala a durat aproximativ o ora si 25 de minute si nu au fost inregistrate incidente in timpul operatiei sau legate de anestezie.

Patriarhul nu are voie sa calce pe pamant in urmatoarele sase saptamani, iar peste o luna la piciorul operat va fi pus in ghips, urmand ca pacientul sa poata calca normal in trei-patru luni de la operatie.

Reprezentantii BOR au anuntat ca se vor gasi solutii pentru programul pe care il avea deja stabilit patriarhul, un moment important de dupa Paste fiind inscaunarea la Mitropolia Moldovei a noului ierarh, Teofan.