Social 28 Martie 2008 02:45
Turistii au in prezent variante mai ieftine pentru a-si petrece concediul in insule precum Thassos, Zakynthos sau Skiathos
Operatorii au decis ca in acest an sa mizeze mai mult pe destinatii noi din Grecia pentru a contracara ofensiva Turciei de anul trecut. Destinatiilor traditionale precum Halkidiki, Paralia Katerini, Creta, Rhodos sau Corfu li se adauga din acest an citeva insule care nu sint inca bine cunoscute publicului din Romania. In ofertele prezentate la Tirgul National de Turism care se desfasoara in aceste zile in Bucuresti, la Romexpo, se mizeaza si pe preturi pentru atragerea unui numar mai mare de turisti.

Zakynthos este una dintre insulele importante pentru turismul Greciei. Cunoscuta pentru plajele de calitate si pentru peisajele pitoresti, aceasta insula este considerata o destinatie care va avea succes pe piata din Romania.

Un sejur de o saptamina intr-un hotel de 3 stele costa in jur de 380 de euro in iunie, iar in virf de sezon va urca la peste 450 de euro. In pret intra transportul cu avionul, micul dejun si cina. In cazul in care se opteaza pentru un hotel de 4 stele, atunci pretul va urca la 550-650 de euro daca se opteaza pentru pachet cu demipensiune, in vreme ce in cazul in care se alege un sejur in regim all-inclusive se vor plati intre 600 si 850 de euro, in functie de perioada in care se merge. Pentru un sejur in regim demipensiune intr-un hotel de 5 stele, pretul este de 700-800 de euro pentru o persoana. Cel mai important centru turistic al insulei este situat in Laganas. Aici se afla una dintre cele mai cunoscute plaje din toata Grecia. Orasul Zakynthos, capitala insulei, are o poveste interesanta si trista. In 1953 a fost distrus de un cutremur puternic. A fost reconstruit, astfel ca in prezent este un oras plin de viata, cu discoteci, terase si taverne.

Preturile pentru sejururile in Skiathos sint apropiate de cele pentru Zakynthos. Astfel, pentru o vacanta de o saptamina intr-un hotel de 3 stele, cu mic-dejun, se vor plati in jur de 380 de euro, daca se merge in luna iunie, si 470-540 de euro in virf de sezon. Pretul pentru un hotel de 4 stele este de 500-520 de euro la inceputul sezonului si pina in 650 de euro in iulie-august. In pret intra, pe linga transportul cu avionul, micul dejun si cina. Pentru un sejur intr-un hotel de 5 stele, pretul este cuprins intre 680 si 900 de euro. Este o insula pitoreasca, potrivita pentru cei care-si doresc un sejur cu multa liniste. Cea mai cunoscuta este plaja Koukounaries, marginita de o padure de pini.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.