Purtatorul de cuvant al Spitalului Sf. Pantelimon, Mircea Ungureanu, a declarat ca "profesorul Pruteanu a fost internat in urma cu 48 de ore la spitalul nostru, unde a venit pentru o simptomatologie care i-a sugerat un infarct acut de miocard, survenit probabil cu ceva timp in urma si dus pe picioare in momentul internarii. Starea generala era relativ buna, motiv pentru care dansul s-a opus cu vehementa internarii si a fost nevoie de interventia familiei, cumulata cu cea a echipei de garda pentru a-l convinge sa ramana la spital. In cursul zilei de astazi (joi n.r), in jurul orei 20.00, a fost declarat decesul". Ungureanu spune ca Pruteanu acuza dureri puternice in piept si obosea la cel mai mic efort. "Avea toti factorii de risc pentru o asemenea suferinta. Era si un mare fumator. A incercat sa fie activ pe toata perioada internarii", a mai declarata acesta citat de Ziua.

Potrivit Romania Libera George Pruteanu a fost si conferentiar universitar si a predat de-a lungul carierei didactice la Scoala Superioara de Jurnalistica, la Universitatea Ecologica, la Universitatea "Hyperion" din Bucuresti, la Universitatea "Andrei Saguna" din Constanta, la Universitatea "Banatul" din Bistrita si la Universitatea "Spiru Haret" din Bucuresti. George Pruteanu a primit doua premii ale Asociatiei Profesionistilor de Televiziune din Romania, in 1996 si 1999 si Premiul Media, in 1997.Intre 2005 si 2007 a fost membru al Consiliului de Administratie al TVR.

Potrivit Cotidianul, in calitate de senator, George Pruteanu a initiat o lege extrem de controversata, care ii poarta numele. “Legea Pruteanu” impune ca toate textele publice (inclusiv reclamele) in limbi straine sa contina si traducerea in romana, fiind adoptata de Parlament si promulgata de presedintele Ion Iliescu in 2004, intr-o varianta modificata, care insa nu mai continea sanctiunile prevazute in proiectul initial.

Pruteanu s-a remarcat, de-a lungul timpului, si ca un acerb critic al industriei de divertisment din Romania, el acuzind programele de calitate scazuta, mai ales prezenta manelelor la televizor, despre care spunea ca sunt "un gunoi”, mai ales pe situl sau .