Autoritatea Nationala pentru Tineret (ANT) lucreaza in prezent la elaborarea unui nou plan national de actiune pentru tineret, a anuntat ieri Borbely Karoly, presedintele Autoritatii. Planul vizeaza identificarea si combaterea cu succes a problemelor tinerilor, cum ar fi somajul, marginalizarea sociala sau comportamentele deviante. Pentru realizarea planului este nevoie de o cercetare sociologica, prealabila a situatiei tinerilor, precum si de consultarea structurilor asociative de tineret.

In aceeasi directie se inscrie si organizarea de ANT, intre 15 si 17 aprilie, a Forumului Regional pentru Tineret, la care vor fi prezenti reprezentanti guvernamentali ai unor tari din Europa de Sud-Est, membre ale Procesului de Cooperare din Sud-Estul Europei (SEECP), precum si delegatii ale structurilor asociative de tineret din aceste state, oficiali din partea principalelor institutii europene si experti din domeniul tineretului din Romania si Uniunea Europeana. Unul dintre principalele obiective ale forumului il constituie realizarea unui schimb de experienta cu tarile din regiune, in privinta politicilor pentru tineri, in vederea realizarii planului national de actiune pentru tineret.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.