Social 20 Martie 2008 03:06
Ministrul muncii, Paul Pacuraru, a declarat ieri pentru NewsIn ca Romania se confrunta cu o nevoie acuta de forta de munca, dupa ce, la jumatatea anilor ’90, s-a inregistrat un excedent ca urmare a restructurarilor din economie
Deficitul de muncitori este estimat la 100.000 de persoane, jumatate re­gasindu-se in constructii, dupa care urmeaza industria tex­tila.

Cel de-al treilea domeniu deficitar a fost identificat de Pacuraru in industria constructiilor de mijloace de transport, in special pe santierele navale. Pacuraru a nominalizat si industria hoteliera, unde angajatorii recruteaza oameni si ii califica, dupa care acestia migreaza catre alte tari UE. Astfel, acest sector al serviciilor duce mereu lipsa de lucratori. Cu toate acestea, Pacuraru a spus ca aducerea de muncitori extracomunitari este ultima varianta pentru acoperirea necesarului de muncitori.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.