Social 18 Martie 2008 02:10
Companiile romanesti de top povestesc ce asteapta ele de la angajatul ideal
Oamenii din spatele politicilor de recrutare din companii multinationale spun ca investesc in recrutarea de talente pentru ca sint in cautarea „exceptionalului“ si a „tinerilor destepti“ pe care sa ii modeleze apoi pe profilul lor. Insa cei mai multi ataseaza acestui concept si conditia ca talentele sa fie dispuse sa depuna efort si sa munceasca mult, mai ales la inceput.

Pe linga aceste calitati cautate de marile companii la viitoarele talente din piata se numara si personalitatea, care trebuie sa fie, pe scurt, asemenea celei de antreprenor, asa cum au explicat HR-ii la prezentarea celor 20 de finalisti ai Top Talents Romania. Aceasta fiind ordinea preferintelor marilor companii, studiile de specialitate nu mai sint un element obligatoriu atunci cind vine vorba de talente, asta pentru ca fiecare vine cu propriul program de training.

Valeria Mihaiescu, director de resurse umane pe Balcani la Deloitte, una dintre cele patru mari companii de consultanta din Big Four, spune ca au participat la Top Talents Romania pentru ca „sint in cautare de tineri destepti“. „Tinerii destepti sint buni consultanti. Cautam oameni destepti, dotati la nivel intelectual. Insa cautam in esenta niste oameni dispusi sa depuna efort, care sa munceasca eficient“, a explicat Mihaiescu. Ea a mai spus ca vor, intr-adevar, oameni cu facultate, „dar studiile tehnice nu conteaza foarte mult, pentru ca se fac multe traininguri la noi, de la zero“. Reprezentanta de la Deloitte i-a sfatuit pe cei 20 de tineri care au fost alesi primii in Top Talents Romania ca cele mai importante doua lucruri de care trebuie sa tina seama sint „CV-ul si reputatia. Trebuie trecute in CV toate lucrurile relevante pe care le-au facut pina atunci“. „Ramineti oameni normali, oriunde ati ajunge in cariera, nu fiti aroganti!“, le-a mai sfatuit Mihaiescu pe tinerele talente. Recruiterii mai spun ca este nevoie de rabdare din partea acestor tineri, chiar daca sint vazute ca talente, si ca ei trebuie sa fie chiar „modesti“, in perioada in care trebuie sa invete meseria.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.