Social 12 Martie 2008 04:54
Romania ramane tara europeana cu cea mai ieftina mana de lucru, motiv pentru care si relocarile in aceasta zona s-au accentuat in ultima vreme
Iar cel mai elocvent exemplu este cel al companiei Nokia, care a ales sa-si inchida fabrica din Bochum, Germania, la schimb cu deschiderea uneia in Romania, la Jucu.

Un studiu realizat de Technology Forecasters Inc. /TFI/ releva ca Romania are mana de lucru cea mai ieftina dintre toti membrii Uniunii Europene. Potrivit studiului, un muncitor roman calificat a castigat in 2005 circa 5.000 de dolari, comparativ cu peste 30.000 unul din Germania, tara care are mana de lucru cea mai scumpa din spatiul UE.

Charles Wade, consultant senior la TFI, a subliniat ca, dupa Ucraina - stat din afara UE, dar care a fost cuprins in studiu, ca si Rusia -, Romania constituie „cea de-a doua cea mai dorita locatie pentru productia la costuri mici in Europa de Est".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.