Social 11 Martie 2008 10:17
Trei mineri de la Mina Zegujani, care apartine Exploatarii Miniere Mehedinti, s-au blocat ieri seara, in subteran, dupa ce au iesit din tura, in semn de protest fata de conducerea unitatii care refuza sa le puna la dispozitie un sediu pentru sindicat, informeaza NewsIn.

Ion Serban, miner, Pantelie Berbec, miner, si Dan Birau, brigadier, sunt hotarati sa ramana in subteran, la o adancime de circa 60-70 metri, pana la solutionarea favorabila a cererii lor. Cei trei protestatari, impreuna cu alti colegi, au format Sindicatul Solidaritatea ’92 si au parasit vechiul sindicat „Dreptatea“, existent la nivelul Minei Zegujani.

Presedintele Sindicatului Solidaritatea ’92, Constantin Tudor, spune ca a inaintat, in data de 3 martie a.c., o cerere conducerii Exploatarii Miniere Mehedinti pentru a li se repartiza un sediu, dar aceasta a refuzat, motivand ca „spatiile (de regula) se pun la dispozitia sindicatului majoritar”. Practic, nemultumirea celor care au parasit Sindicatul „Dreptatea“ este legata de faptul ca presedintele acestuia, Titu Urdariu, a refuzat sa organizeze alegeri noi si, spun ortacii, nu poate sa justifice cheltuirea sumei de patru miliarde de lei vechi, bani reprezentand contributia la bugetul sindicatului minierilor pe ultimii patru ani.

Prim-vicepresedintele Sindicatului Solidaritatea ’92, Liviu Severineanu, aduce acuze foarte grave la adresa conducerii Minei Zegujani, spunand chiar ca s-a incercat mituirea sa pentru a nu parasi sindicatul. „Mi s-au oferit bani, mita, pentru ca sa nu plec de la Dreptatea si pentru ca am refuzat mi s-a desfacut contractul de munca. Am castigat insa in instanta, am hotarare definitiva si astept sa fiu repus pe locul meu de munca“, a spus Severineanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.